Haber

Sinop’ta ‘Ekrem İmamoğlu’ Damgası

CHP Meclis Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay ile İBB Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı Başkan Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Sinop’ta coşkuyla karşılandı. Altay ve İmamoğlu, Sakarya Caddesi’nde yapmak istedikleri esnaf ziyaretlerini vatandaşların ilgisi nedeniyle yapamadı.

Uğur Mumcu Meydanı’nda Sinoplulara seslenen Altay, “14 Mayıs’ta devleti soyanlara hep birlikte ‘dur’ diyeceğiz. Türkiye’de helalin, zenginleşmenin, barışmanın mührünü basacağız ve diyeceğiz ki; Bizi kimse bölemez, kimse bizi soyamaz” dedi. Bugünkü iktidarda sadece bir kişinin ‘ben her şeyi bilirim’ dediğini kaydeden İmamoğlu, “Bir futbol takımı düşünün. Teknik direktörüyüm. Başı benim. Yetmez, menajerim, hatta kalecisiyim. forvet.Ben de orta sahada.Yetmedi ben de taraftarıyım.Ben onun oğluyum.Gülmüyor musun sen gülüyorsun.Ama biz sağduyulu bir takım oluşturarak size geliyoruz.”

“14 Mayıs’tan sonra bir Türkiye hayal ediyorum” diyen İmamoğlu, “81 ilin her birinde tüm mahkemeler adalet ve hukuk için çalışıyor. 81 ilin hiçbirinde; Bir vali, hiçbir bürokrat, tek bir ağzın dediğine aldırış etmez. Devletin valisi devletin bürokratı olur. Ve işini yapıyor. Biz bu ülkenin çocuklarına güveniyoruz. En büyük kaynağımız bu ülkenin çocuklarıdır. Sinop’un değerli filozofunun dediği gibi; Yeter ki yönetenler vatandaşlarının güneşini gölgelemesin. Ankara’ya sesleniyorum: En fazla 43 gün daha gölgede kalacaksınız. Ardından “hoşçakal” ifadesini kullandı.

CHP Meclis Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri ve Millet İttifakı Başkan Yardımcısı Ekrem İmamoğlu, Gerze ve Erfelek’te başlayan Sinop ziyaretinin ikinci bölümünü şehir merkezinde sürdürdü. Eşleri Fatoş Altay ve Dilek İmamoğlu’nun da destek verdiği Altay ve İmamoğlu, sadece kadın yapımcıların hizmet verdiği Gelincik Pazaryeri’nde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Esnaf ve vatandaşlardan gelen sorunları dinleyen ikili, fotoğraf çektirmek için gelen tüm talepleri yerine getirdi. İmamoğlu, iktidara gelmeleri halinde tarıma verecekleri destek konusunda üreticilere bilgi verdi. İmamoğlu vatandaşlarla sohbet ederken, eşi Dilek İmamoğlu da market alışverişi yaptı. Altay ve İmamoğlu’nun Sakarya Caddesi’ndeki esnafa yapmak istediği ziyaretler, vatandaşların ilgisi nedeniyle gerçekleştirilemedi. Vatandaşlar, kalabalık nedeniyle yavaş hareket etmek zorunda kalan İmamoğlu’nun aracıyla Sakarya Caddesi’nden Uğur Mumcu Meydanı’na kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik mesafeyi kat etti. Altay, İmamoğlu ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Uğur Mumcu Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa seslendi.

“MİLLETLE BİRLİKTE YÜKSELECEĞİZ”

Tüm Türkiye’yi ve Karadenizli hemşerilerini mahçup etmeyeceğini kaydeden İmamoğlu, “Size her zaman gurur duyacağınız eserler gösterecek. Adaletten, haktan yana, hesap verebilir, devletin vicdanına ve milletine ortak olarak devletin vatandaşına olan şefkatini her zaman en mütevazı şekilde, en mütevazı şekilde hissettirmeye devam edecektir. Millet İttifakı olarak büyük bir yola çıktıklarını ifade eden İmamoğlu, “Cumhuriyetimizin ve milletimizin 100. yılı çok güzel başlasın istiyor ve diliyoruz. Ama ne yazık ki çok büyük acılar yaşadık. 11 ilimizi etkileyen depremlerde maalesef canlarımızı kaybettik.Maalesef yanıyoruz.Ama millet olarak ayağa kalkacağız.Orada 14 milyon vatandaşımız ile eşit olması için hep birlikte çalışacağız. Tekrar bizimle olun ve ülkemde mutlu olun” dedi.

“GÜNÜN GÜCÜ, İNSAN BİLE ‘HER ŞEYİ BİLİYORUM’ DİYOR”

14 Mayıs’ın çok kıymetli bir tarih olduğuna işaret eden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Cumhuriyet’in 100. yılında dünyanın önde gelen teknolojilerinden bahsetmek istiyoruz. Dünyanın en yaratıcı fikirlerine sahip bir ülkeden bahsedelim. Çocuklarımızın ve gençlerimizin en kaliteli eğitimle eğitim aldığı bir ülkede umutla konuşalım, geleceğe umutla bakalım. Cumhuriyetimizin 100. yılında adaleti, hak ve hukuku en güzel haliyle gururla anlatmak isteriz. Ama maalesef dediğimin tam tersini yaşıyoruz. Maalesef bir akıl tutulması yaşanıyor. Ne yazık ki bugünkü iktidar ‘Ben her şeyi bilirim’ diyor. “Her şeye sahibim” diyor. Bu güçle ilgili bile değil, sadece bir insan – farkında mısın? Sana diyorum; Bir futbol grubu düşünün. Ben teknik müdürüm. Ben liderim. Bu yeterli değil; Ben menajerim, hatta kaleci ve forvet. Ben ortada. Yetmedi, ben de hayranıyım. ben onun oğluyum gülmüyor musun Sen gülersin. Ama biz ortak akıl grubunu kurarak size geliyoruz.”

KILIÇDAROĞLU, AKŞENER VE ALTI MASADAN SELAMLARINI ORTAK OLDU

Millet İttifakı’nda toplumun her kesiminin bulunduğunu vurgulayan İmamoğlu, “2017’den bu yana bir ittifak arayışı var. Bu ittifak millet ittifakıdır. Hepimiz bu ittifak içindeyiz. Orada her zaman biriz. Biz birliğin gücüyüz. Bütün görüşler o ittifaktadır. Siyasetin ötesinde bir zamanda yaşıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı gidermek zorundayız. Ben sadece sıraladım. Onunla ekonomideki sorunlar hakkında konuşabiliriz. Bunun yanında tarımsal sorunlarımızdan da bahsedebiliriz. Bütün bunların yapılabilmesi için, bu karma yapı ve düzenin kurulması için o tek kişi 2017’de yola çıktı. Ve ittifak kurmak adına bu yola çıktı. 15 Mayıs sabahı o geziyi başlatan ve Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getiriyorum.” Bu ittifak ruhuyla İstanbul’da seçimi kazandıklarını hatırlatan İmamoğlu, “İstanbul’da kazandığımızda ne dedik? ‘İstanbul’da 16 milyon kişiye kazandırıyoruz’ dedik. O birliği, beraberliği, beraberliği sağlayan Meral Akşener Hanım’ın selamını getirdim sizlere. İttifaktaki tüm liderlerin selamlarını getirdik” dedi.

“14 MAYISTAN SONRA BİR Türkiye DÜŞÜYORUM…”

İmamoğlu, “14 Mayıs sonrası bir Türkiye hayal ediyorum” diyerek şunları söyledi:

“81 ilin her birinde tüm mahkemeler adalet ve hukuk için çalışıyor. 81 ilin hiçbirinde; Bir vali, hiçbir bürokrat, tek bir ağzın dediğine aldırış etmez. Devletin valisi devletin bürokratı olur. Ve işini yapıyor. Biz bu ülkenin çocuklarına güveniyoruz. En büyük kaynağımız bu ülkenin çocuklarıdır. İşte bu güzel kızlar, bu güzel gençler, bu pahalı hanımlar ve beyler. Ülkemizde 15-30 yaş arası 21 milyon genç var. Onlar söylüyor; Hep umutla konuşuyorsun, hep gülümsüyorsun, hep pozitifsin, hep ‘Her şey çok güzel olacak’ diyorsun. Neden? Çünkü o 15-30 yaş arası 21 milyon gence bel bağladım. Sırtım sağlam. Aynı zamanda milletimizin geleceği sağlamdır. Bu nedenle 81 ilde gençlerimiz eşit eğitim alacak. Bu ülkenin bir şehrinde gelir 10 lira iken Sinop’ta 5 lira olmaz. Milletin ittifakı ile devletin gücünün değil, vatandaşını azarlamayan, vatandaşına şefkat eli uzatan, vatandaşlarını birleştiren bir dönemi başlatacağız. Ayrıcalıklı kesimlerin hükümeti asla olmayacak. 86 milyon insanımızın hükümeti olacak, ayrıcalıklı bölümlerin değil, bir azınlığın değil. Bu ülkede ne yazık ki darbeye uğramış, ne yazık ki yok sayılmış, yozlaşmış bir demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Bu ülkede özgürlükler çok önemli olacak. Üniversitedeki gençler konuşacak, anlatacak, fikirlerini paylaşacak. Bu ülkenin gençleri Twitter’da tweet atmaktan korkmayacak. yazacak kardeşim Bu kadar basit.”

“BU ÜLKEDEN PARTİCİLİĞİ BIRAKACAĞIZ”

“Bu ülkeden partizanlığı çıkaracağız” diyen İmamoğlu, “Aslında bu söylediklerim hiçbirinize yabancı gelmeyecek. Eminim hepinizin aynı şekilde aileleri vardır. Bakın ailemde bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi vardı. Geçmişte Demokrat Partililer de vardı, Adalet Partililer de vardı. Sonra ben çocukken ANAP’lılar da vardı, Yanlış Yollar’lılar da, MHP’liler de. Söyleyeceksin; “Nasıl bir aile?” Vallahi öyleydi, Allah’a yemin olsun ki öyleydi. Ailem de öyleydi. Sinop’taki aileleriniz de öyleydi. Ancak, hiç bu kadar ayrılmamıştık. Herkes birbirine saygıyla baktı. Şimdi ne yapacağız? Partizanlık denilen bu hastalığı, mutamot İstanbul’da olduğu gibi, ülkenin bütün kurumlarından, devletin bütün kurumlarından kökünden söküp atacağız.” İmamoğlu, “Türkiye sadece İstanbul’dan ibaret değil. Ülkemizin her köşesini İstanbul yapacağız. Ülkemizin her köşesini İstanbul’un ilçesi yapacağız. Bunu yapmak zorundayız. Bunu da hak ediyor. Halk olarak” Sinop’un değerli filozofu dedi ki “Yeter ki iktidarlar vatandaşlarının güneşini gölgelemesin. Ankara’ya sesleniyorum: En fazla 43 gün daha gölgeleneceksiniz. Ondan sonra güle güle.”

“YENİ ‘KAZANANLAR’ KULÜBÜ’ ARTIK BİR İNSAN KAVRAMI DEĞİL”

“‘Kazananlar kulübü’ 31 Mart’ın ertesi günü 1 Nisan’da devreye girdi” diyen İmamoğlu, “Yeni ‘kazananlar kulübü’ artık bir avuç insan değil. Artık milletimiz kazanmaya başladı. ‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ dedi. Sen gidersin. O günden anladı, o günden anladı. ‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ dedi. Sen gidersin. Bu hiç olmamıştı. bize.Oysa İstanbul’u millete biz kazandık, bu seçimi de millete kazanacağız.İstanbul’un o hoş sesi.İstanbul’un hoş sloganını cennet yurdun her köşesine yayacağız.Adalet,nezaket ve pırıl pırıl bu ülkeye bahar gelecek… Sevgili hemşehrilerim, sevgili Karadenizliler, sevgili Sinoplular, ‘Her şey çok güzel olacak.’ Sizlerle, çocuklarla, gençlerle, Sinoplularla olacak.Hepinizi seviyorum” diyerek sözlerini “Sağolsun” sözleriyle bitirdi.

ALTAY: “İSTANBUL ÖNDERİNİN İRADESİNİ HARAMİYE YEMİYORLAR”

Geçmişte Sinop Meydanı’nda birçok miting düzenlediklerini ancak böyle bir coşkuya şahit olmadıklarını belirten Altay, “Bu coşkuyu mutlu ve mutlu bir başlangıç ​​ve bir dönemin bitişinin heyecanı olarak görüyorum. Bu heyecanla; Kemal ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş ile Meral Akşener ile Temel Karamollaoğlu ile Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu ile Gültekin Uysal, 81 ilde 86 milyon ile ete tırnağa oldu. 14 Mayıs kurtuluş günüdür, Türkiye’ye hayırlı olsun. Sinop’un 54 ve 57’de olduğu gibi demokrasi, adalet, ahlak ve liyakat için en cesur kararı, en güçlü başkaldırıyı göstereceğinden hiç şüphem yok. Altay, “Soyanlara hep birlikte dur diyeceğiz. 14 Mayıs’ta devlet” dedi ve “Biz de helalin, zenginleşmenin, barışmanın mührünü Türkiye’ye vuracağız ve ‘Bizi kimse bölemez, kimse bizi soyamaz’ diyeceğiz. Erfelek ve Gerze’de yoğun ilgiyle karşılanan Ekrem Lider, İstanbul’da ‘Kimseye hakaret etmem’ dedi, ‘Gençliğim var, heyecanım var, geleceğim var’ dedi. devlet gücüyle götürülecek, 16 milyon İstanbullunun iradesini hırsızlara teslim etmeyeceksiniz.Artık hırsızlara beytül yedirmeyeceksiniz.Devletin beşli çetelere sunduğu imkanlara son vereceksiniz. Konserleri yasaklayanlara, köylüyü, tarlayı üzenlere, çalışmayana, işsizlere ‘hayır’ diyeceksiniz ve hep birlikte ‘Yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi’ diye haykıracağız. , yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort